Jdi na obsah Jdi na menu
 


Toulovcův dogtrekking 2017 - Toulovcův long

27. 4. 2017

Pohodička tabáček....

Jak celá příprava a akce probíhala loni se dočtete zde. Mimo jiné se dozvíte, že jsem nás s Merlinem celkem připravoval, abych závod dokončil. O Merlinovi jsem vůbec nepochyboval.

Mezi tím jsem naskočil do kolejí Brazilského Jiu Jitsu, kde dostáváme hezky na "prdel" od hlavy až k patě a bylo to hodně znát na mém sebevědomí, ale ve finále pozitivně i na celkové kondici. Věděl jsem, že umím dobře zabrat hlavou, ale také jsem se nechtěl zničit. Letos jsem před akcí asi třikrát vyrazil na trenál o délkách cca 15 - 20km. A to by tak bylo vše :-) . Byl jsem v klidu a těšil se, až na Luckém vrchu v den D postavím bivak (celťáček ze dvou pláštěnek, doba stavby cca 2-3minutky?), rozložím hned vedle židličku a z ní budu sledovat přijíždějící jak, hlavně někteří, staví dlouze své moderní paláce :-) . Není to škodolibé :-D ?

01.jpg

e01.jpg

Proti loňsku ale jedna změna byla v balení. Na Lucák mě vezla Hany a tak jsem nás zabalil do dvou batohů. Jeden byl komplet připravený na trek včetně povinné výbavy, jídla, bivaku, atd. a ve druhém byl bivak též včetně jídla druhého spacáku, atd. Výhoda? Ráno vstaneš, dáš bágl na záda a hurá na start. Nemusíš nic přehazovat, kontrolovat, atd... Libuješ si pak, když potkáš některé zapomětlivce, co se třeba po 5km musí vrátit pro čelovku, atd... ;-)

 

Akce...

V pátek ráno zaklapávám karabinu od vodítka, házím batoh na záda a valíme na start. V 7:13 vyrážíme v krásném ranním Vysočinském počásku...

17634373_1355697904489377_3548706914484313_n.jpg

První živá kontrola je na 20km a docela vysoko, na Buchťáku. Kopu do sebe čokoládu z prostřeného stolu, kofolu, krátce kontroluji mapu a vyrážíme dál společně s Honzou Tichým a jeho úžasným křížencem seveřana (českým seveřánkem) Baluem. Honza má ale delší nohy a tak se musíme za pár dalších kilálku trhnout, jinak by mě doslova uštval. Někde na 40km mám solidní krizi. Dávám další pauzu a dřu to do živé kontroly na 50km. Merlin je happy, ve svém živlu, až ho musím krotit, aby se mnou neoral trasu.

06.jpg

Kolem 19hod dorážíme na Sykovec do areálu hotelu horník. Je to 50km a další živá kontrola. Merlin dostává sváču, já si dávám polévku a v hotelu si dávám kofolu, která jinak organizátorům "došla". V místě vládne klid, ale ve chvíli, kdy se začnu asi v 19:40 chystat na odchod, se začínají zvedat i ostatní :-)

10.jpg.

Za tmy pak s Lubošem Kocourkem a dalšími co se přidali překonáváme naučnou stezku, která byla trochu zkouškou orientace. Luboš nás musel párkrát srovnat GPSkou. Na Studnici dáváme pauzu. Merlin trochu kulhá, neuhlídal jsem batohy a ty mu způsobyli puchýř. Luboš s Bootem pokračují dál a my s Merlinem ve 23:56 někde na 60 - 65 km uleháme ke spánku.

Ráno v 6:00 vstáváme a snídáme až na zřícenině hradu Štarkov. Nohy už mají pěkně nakoupený a moje chůze zcela jistě připomíná nafoukanýho kačera :-) . Táhneme přes Jimramov ke Korouhvy a přes Sádecké lesy do Telecího. Tam mě domorodci upozorňují, že tu s čelovkou probíhali včera večer kolem 21hod a že už asi nebu první :-D :-D :-D . Někdy kolem 16hod jsme v cíli na Lucáku. Trasu long o délce 92,5km a převýšení 2 700 m Žďárských vrchů a Železných hor dáváme v čase 32hod a 26min včetně spánku 6hod. Není to krásný ;-) ?! No, nejsme první. Jsme v naší kategorii 21 ze 44, z toho 8 závodníků vzdalo. Jsme 21, stejně jako loni ;-) ! Dorazili jsme do cíle a pro nás oba jsme první!!!

e05.jpg

04.jpg

03.jpg

03.jpg